Schuurs ‘sowieso’ naar US Open, Barty en Bertens zien dat anders

0
144

Als de US Open volgende maand doorgaat, dan reist dubbelspecialist Demi Schuurs ‘gewoon’ naar Amerika. “Ik ga sowieso als het doorgaat.”

Grote namen twijfelen vanwege het coronagevaar in Amerika hardop over deelname aan de toernooien daar (bij de vrouwen heeft na Simona Halep ook de nummer een van de wereld, Ashleigh Barty, zich afgemeld), maar Schuurs is vastbesloten.

“Ik heb er niet echt over hoeven nadenken. Op het moment is het allemaal nog een beetje onduidelijk. Voor zaterdag horen wij of de toernooien in Amerika doorgaan. Maar ik ben iemand met veel passie voor het spelletje en wil graag de competitie weer aangaan”, zegt Schuurs in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Maar volgens Schuurs is het nog altijd denkbaar dat de toernooien alsnog worden afgelast. En dus zijn het nog een paar spannende dagen. “Het is ook allemaal nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met de quarantaineregels. Dus er is veel onduidelijkheid op het moment.”

Bertens blijft waarschijnlijk thuis

Kiki Bertens liet eerder vandaag weten dat ze, als de huidige situatie niet verandert, niet naar New York gaat. Die beslissing neemt ze op het laatste moment.

Het grote toernooi van Cincinnati, dat dit jaar ook op het complex in New York wordt gespeeld, moet op 20 augustus beginnen. Over een dikke maand staat dan de US Open op de agenda.

Bron: nos.nl