Schwaab is blij op het PSV-nest terug te zijn: ‘Alsof ik niet ben weggeweest’

0
274

Betrouwbaar, degelijk, een gedreven prof met de juiste instelling en karakter. Daniel Schwaab is na een afwezigheid van drie maanden terug bij PSV. De 30-jarige verdediger heeft zich voor één seizoen aan de Eindhovense club verbonden. Spelers, ploeggenoten, trainer en fans zijn er blij mee. “Het is alsof ik niet ben weggeweest.”

Opzienbarend is de rentree van Schwaab in Eindhoven op zijn minst te noemen. De Duitser en de club namen in mei na drie seizoenen afscheid van elkaar. Schwaab wilde om privéredenen niet bijtekenen, maar gaandeweg de zomer veranderde de situatie.

Oudste zoon naar school

“Ik wilde dichter in de buurt van mijn familie zijn. Mijn oudste zoon gaat in Duitsland naar school. Nu is mijn gezin hier op vakantie. Als de vakantie voorbij is, gaat iedereen ook weer terug.”

“Ik had tijd nodig om weer op te laden, om samen met mijn gezin een goed gevoel te krijgen. Dat goede gevoel is terug. Ik kan weer gaan en zij kunnen het thuis oplossen zonder mij”, zegt de centrale verdediger over de verbeterde thuissituatie.

Schwaab en trainer Mark van Bommel hielden na het afscheid veel contact. Schwaab hield zijn conditie op peil bij SC Freiburg, maar een contract met een Duitse club bleef uit.

Opening

“De trainer vroeg elke week of de deur nog openstond. Ik heb heel vaak gezegd: het gaat nog niet. Hij bleef maar bellen. Toen ik het goede gevoel weer had, heb ik gezegd dat we weer konden praten om te kijken of we voor allebei een goede oplossing konden vinden”, zegt Schwaab over de afgelopen periode.

Schwaab was de afgelopen jaren een belangrijke pion in de verdediging van PSV. Hij vormde met Nick Viergever een solide centrum. Dus heel gek dat Van Bommel hem terug wilde, is het ook niet.

“Ik heb hier de laatste jaren laten zien wat mijn kwaliteiten zijn. Op het veld en daarbuiten. Het team van nu telt veel jonge jongens. Dan is het niet slecht dat daar iemand met iets meer ervaring bijkomt.”

Vervanger

PSV haalde deze zomer een vervanger voor Schwaab binnen, nota bene landgenoot Timo Baumgartl. Een oude bekende van Schwaab, die met hem speelde bij VfB Stuttgart. Schwaab was zijn mentor.

“Ik heb met hem gespeeld. We zullen zien wat het beste is voor het team”, keek Schwaab vooruit naar de puzzel die Van Bommel de komende weken moet oplossen. “Ik heb vandaag meegetraind, maar denk nog niet dat ik wedstrijdfit ben. Ik heb nog even nodig om weer 100 procent te zijn.”

Bron: nos.nl