Seedorf en Kluivert pakken Afrika Cup-ticket met Kameroen

0
324

Bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert hebben zich met Kameroen geplaatst voor de Afrika Cup. De ‘Ontembare Leeuwen’ wonnen hun laatste kwalificatieduel met 3-0 van de Comoren en verzekerden zich daarmee van een ticket voor het eindtoernooi.

Eric Maxim Choupo-Moting, Clarence Bitang en Karl Toko Ekambi scoorden voor Kameroen, dat door de overwinning als tweede eindigde in kwalificatiegroep B achter Marokko.

Kameroen was als gastland aanvankelijk zeker van deelname, maar verloor vorig jaar november de organisatie van het toernooi. De Afrikaanse voetbalbond CAF oordeelde dat de accommodaties in een aantal steden niet op orde waren en er waren zorgen over de veiligheid in het land.

Toernooi komende zomer in Egypte

De Afrika Cup werd daarna toegewezen aan Egypte, het succesvolste land in de geschiedenis van het toernooi met zeven titels. Er doen 24 landen aan mee (acht meer dan bij eerdere edities) en wordt voor het eerst niet in de winter, maar in de zomer gespeeld.

Ook Burundi plaatste zich voor de Afrika Cup. Het land mag voor het eerst meedoen aan het eindtoernooi door een gelijkspel tegen Gabon (1-1).

Gabon had een overwinning nodig om zich te plaatsen. De ploeg van Pierre-Emerick Aubameyang (van Arsenal) maakte tien minuten voor het einde de gelijkmaker, maar slaagde er niet in nog een tweede doelpunt te maken.

Bron: nos.nl