Serena Williams heeft handen vol aan bluftennis 17-jarige McNally

0
303

Serena Williams heeft met moeite de derde ronde van de US Open gehaald. Ze had twee sets haar handen vol aan de 17-jarige Caty McNally: 5-7, 6-3, 6-1.

McNally, die dankzij een wildcard mocht meedoen, voelde zich op haar gemak in het Arthur Ashe Stadium. Met dropshots, service-volley en sliceballen speelde ze met bluf en als een routinier en na de setwinst zweepte de mondiale nummer 111 het publiek zelfs op.

McNally moegestreden

Williams moest ouderwets knokken voor de punten en kantelde de partij met een break op 3-2 in de tweede set. Het werd een mooi gevecht, maar in de derde set was McNally helemaal op en won ze nog maar vijf punten.

Jelina Svitolina heeft publieksfavoriet Venus Williams in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Oekraïense won met 6-4, 6-4 van de winnares van 2000 en 2001.

Williams is met haar 39 jaar nog altijd een geduchte opponente, zo ondervond Kiki Bertens recentelijk nog in Cincinnati.

Ook Svitolina, die in New York nog nooit voorbij de vierde ronde kwam moest aan de bak tegen de zevenvoudig grandslamkampioene.

De Oekraïense repareerde in de tweede set een 3-0 achterstand en sloeg pas toe op haar zesde matchpoint.

Karolína Plísková ging eenvoudig door naar de derde ronde. De als derde geplaatste Tsjechische, die in de eerste ronde landgenote Tereza Martincová moeizaam klopte (7-6, 7-6), won met 6-1, 6-4 van Mariam Bolkvadze.

Bolkvadze debuteert in New York op een Grand Slam. De 21-jarige Georgische kreeg pas in de tweede set kansen tegen de verliezend finaliste van 2016.

Ze maakte zelfs een break achterstand goed, maar leverde daarna haar service opnieuw in en kon die schade niet meer repareren.

Bron: nos.nl