Sivakov grijpt de macht in Ronde van Burgos, AG2R-stagiair Tronchon pakt dagzege

0
40

Pavel Sivakov heeft de leiderstrui in de Ronde van Burgos overgenomen na een mooie coup op de flanken van de enige col in de derde etappe. De voormalige Rus, nu Fransman, moest de zege wel laten aan zijn verrassende medevluchter Bastien Tronchon.

Sivakov roerde zich op de Picon Blanco, een klim van bijna 8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2%. Terwijl de mist dikker werd, kreeg hij Tronchon mee en ook Miguel Ángel López, die terug is na een schorsing van zijn ploeg Astana, nadat zijn naam werd genoemd in een Spaans dopingonderzoek.

Het drietal was snel bij de twee koplopers, Vojtech Repa en Joel Nicolau, en liet het duo in de afdaling ook weer vlot achter. Achter Sivakov knokte Santiago Buitrago voor zijn leiderstrui, maar hij zag het gat alleen maar groter worden.

Sivakov ging voor de ritzege, maar het beste was er wel af. De 20-jarige AG2R-stagiair Tronchon, die pas sinds maandag voor de hoofdformatie van zijn werkgever rijdt, beschikte over de langste adem en pakte de dagzege.

De Ronde van Burgos wordt vrijdag vervolgd met een 169 kilometer lange etappe naar Ciudad Romana de Clunia. Zaterdag valt de beslissing in een bergrit met een slotklim naar natuurreservaat Lagunas de Neila.

Bron: nos.nl