Slordige Bertens kan comeback niet bekronen op Dubai Open

0
505

Voor Kiki Bertens is de Dubai Open al ten einde. In de tweede ronde was de Slowaakse Viktória Kuzmová na drie sets en een spannende tiebreak te sterk. Bertens hoefde vanwege een bye in de eerste ronde niet in actie te komen.

De nummer acht van de wereld was slordig en ondanks een wedstrijdpunt boog ze voor Kuzmovà, de nummer 48 van de wereld: 2-6, 6-4, 6-7 (6).

Bertens stapelde fout op fout en de goed spelende Kuzmovà, pas 20 jaar, leek hard op weg naar haar eerste zege op een toptienspeelster.

Die primeur leek er niet te komen, want Bertens knokte zich langszij en overleefde een matchpoint in de derde set toen Kuzmovà voor de winst opsloeg. In de tiebreak deed Bertens ondanks een 3-0 voorsprong zichzelf alsnog de das om met haar veertigste afzwaaier.

Nieuw succes blijft uit

Afgelopen weekend behaalde ze de kwartfinales van het toernooi in Doha, Qatar. Bij een goede prestatie bij de Dubai Open had Bertens een sprong op de wereldranglijst kunnen maken, die blijft nu uit.

Nog verrassender dan de nederlaag van Bertens, was de uitschakeling van de nummer één van de wereld Naomi Osaka. In haar eerste wedstrijd na haar eindzege op de Australian Open verloor ze met 6-3, 6-3 van Kristina Mladenovic, die 66 plaatsen lager staat op de WTA-ranking.

Bron: nos.nl