Sloveen Pogacar troeft Valverde af in tweede etappe Ronde van Valencia

0
109

De Sloveen Tadej Pogacar heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. Het 21-jarige toptalent was op een lastig slotklimmetje Alejandro Valverde en Dylan Teuns te snel af. Pogacar, rijdend in het shirt van UAE Emirates, neemt tevens de leiderstrui over van Dylan Groenewegen, die woensdag de eerste etappe won.

Jos van Emden kleurde mede de etappe. De renner van Jumbo-Visma was mee in een vluchtgroep van vijf renners die tot ongeveer tien kilometer van de finish aan de leiding reed en toen werd gegrepen door het peloton.

De ploeg van Ineos controleerde vervolgens de slotfase, waar geklommen moest worden. De Britse formatie probeerde het via Gianni Moscon, maar de Italiaan viel terug. Na een aanval van Valverde konden alleen Teuns en Pogacar volgen. Die laatste bleef Valverde op de meet nipt voor.

Valpartij Foss

Er was ook minder goed nieuws voor Jumbo-Visma. De Noor Tobias Foss ging in de slotfase hard tegen het asfalt en greep direct naar zijn schouder. De Nederlandse ploeg kan hierdoor niet meer rekenen op de enige overgebleven klassementsrenner. Nog voor de start van de Ronde ging Tom Dumoulin namelijk al ziek naar huis.

Bron: nos.nl