Smal parcours, bochten, harde wind in Alkmaar: ‘Het weer gaat wel een rol spelen’

0
277

Een smal parcours door de binnenstad van Alkmaar, klinkers, veel bochten, gladde wegen en een harde wind. Het lijkt een pittige wegwedstrijd voor de vrouwen te worden bij de EK wielrennen. Om 14.00 uur klinkt het startschot, met onder anderen Marianne Vos, Lorena Wiebes en Kirsten Wild in actie namens Nederland.

Op vrijdag waren er veel valpartijen bij de junioren en beloften te bespeuren. Hoewel er zaterdag minder regen wordt voorspeld, lijkt het wel hard te gaan waaien. Windkracht 8 zelfs.

“Het is heel mooi dat het in eigen land is. Ik denk dat ze er iets heel moois van hebben gemaakt. Dwars door de stad. En daarbij vlak voor de finish een kasseienstrook. Het is wel een lastig parcours. Het weer gaat ook nog wel een rol spelen”, zegt Vos.

Wiebes, een van de favorieten als het op een sprint aankomt, maakt zich geen zorgen. “We trainen vaak genoeg in de wind, dus dat komt vast goed.”

Wild denkt dat het juist een lastig parcours wordt voor een sprint. “We hebben dat ook gezien in de koersen voor de junioren en beloften dat het niet op zeker een massasprint wordt. Ik denk dat het een heel interessante koers wordt.”

Bron: nos.nl