Smeets keert bij Sparta terug in eredivisie

0
303

Bryan Smeets keert komend seizoen terug in de eredivisie. De 26-jarige middenvelder tekende donderdag een contract voor twee jaar bij Sparta, dat vorige maand promoveerde.

Smeets komt over van TOP Oss. Met die club ging hij in de halve finales van de play-offs ten onder tegen uitgerekend Sparta. Smeets was het afgelopen seizoen bij TOP Oss van waarde door in 37 competitiewedstrijden twaalf keer te scoren. Eerder speelde hij voor MVV, De Graafschap en SC Cambuur.

“Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de eredivisie”, zegt technisch directeur Henk van Stee.

Ajax-beul

Smeets speelde tot dusver 270 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 28 in de eredivisie. In dienst van De Graafschap eiste hij in mei 2016 een hoofdrol op door in de mogelijke kampioenswedstrijd te scoren tegen Ajax, waardoor de Amsterdammers het landskampioenschap misliepen.

In Oss had Smeets nog een contract tot de zomer van 2020.

Bron: nos.nl