Spaanse bond verhuist Supercup naar Saudi-Arabië

0
262

De strijd om de Spaanse Supercup zal in januari 2020 gehouden worden in Saudi-Arabië. Dat heeft de Spaanse voetbalbond RFEF bekendgemaakt.

De RFEF was al langer bezig met plannen om de strijd om de Supercup buiten Spanje te houden en dat voornemen kwam de bond al eerder op kritiek te staan.

Volgens de Spaanse krant AS is er een contract voor drie jaar afgesloten met Saudi-Arabië via het sportbedrijf Kosmos van Barcelona-speler Gerard Piqué. Met het driejarige contract krijgt de bond volgens de krant 120 miljoen euro.

Vier ploegen

Vier ploegen zullen straks strijden om de Spaanse variant van de Johan Cruijff Schaal. Het zijn de nummers één en twee van de competitie, die het opnemen tegen beide bekerfinalisten. In een knock-outsysteem strijden zij begin januari volgend jaar om de prijs.

In Jeddah zullen FC Barcelona en Valencia als de bekerfinalisten aanwezig zijn. Omdat Barça ook de kampioen is van Spanje, mag de nummer drie van de competitie, Real Madrid, eveneens deelnemen aan het toernooi. De vierde ploeg is Atlético Madrid, dat als tweede eindigde in de competitie.

Barcelona won de Spaanse Supercup het vaakst, namelijk dertien keer. Real Madrid mocht de trofee tien keer omhoog houden.

Bron: nos.nl