Sparta verslaat NEC en kan rustig gaan kijken naar topper

0
286

Sparta heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van middenmoter NEC en staat nu acht punten achter FC Twente. De koploper treedt later vandaag (14.30 uur) aan in Deventer tegen Go Ahead Eagles, de nummer drie.

Vanwege interlandverplichtingen miste Sparta een aantal spelers, onder wie belangrijke krachten als Deroy Duarte, Abdou Harroui (allebei Jong Oranje) en clubtopscorer Lars Veldwijk (Zuid-Afrika).

Desondanks waren de Rotterdammers op Het Kasteel de betere ploeg, al duurde het tot de 40ste minuut totdat het krachtsverschil zichtbaar werd op het scorebord. Ragnar Ache, die eerder al de paal had geraakt, kopte binnen op aangeven van Royston Drenthe.

Sparta deed zichzelf vervolgens met een ruststand van 1-0 tekort, gezien de hoeveelheid kansen die de Rotterdammers creƫerden. In de blessuretijd van de eerste helft was Eduard Duplan nog dicht bij de 2-0 met een kopbal, maar Mattijs Branderhorst hield knap zijn doel schoon.

Na de thee waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, al kwam het gevaar van de thuisploeg. Een knal van afstand van Laros Duarte spatte uiteen op de lat.

In blessuretijd ontsnapte Sparta nog aan de gelijkmaker. Na een kopbal van Josef Kvida op de paal ontstond er een scrimmage voor de goal. Met wat kunst en vliegwerk bleef doelman Roy Kortsmit overeind.

Meer duels

Later vanmiddag staan er nog twee duels in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Maandag wordt er op drie velden gevoetbald.

Dan wordt ook Almere City-TOP Oss uitgespeeld. Dat duel werd vrijdag na 28 minuten bij een 0-0 tussenstand gestaakt vanwege dichte mist.

Bron: nos.nl