Spelers Juventus leveren voor 90 miljoen salaris in

0
102

De spelers en technische staf van Juventus leveren de komende maanden een flink deel van hun salaris in. Door het coronavirus is de club financieel getroffen en met de maatregel hoopt de clubleiding 90 miljoen euro te kunnen besparen.

Juventus is de eerste Italiaanse club waarbij de complete selectie en technische staf instemt met een loonsverlaging. Volgens Italiaanse media zouden aanvoerder Giorgio Chiellini, Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci en Gianluigi Buffon tijdens een videoconference akkoord zijn gegaan met de tijdelijke salarisverlaging.

Aanvoerder Chiellini haalde drie jaar geleden cum laude zijn MBA aan de universiteit van Turijn. Onderwerp van zijn scriptie was “het businessmodel van Juventus in internationaal perspectief”.

Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten horen komende week hoeveel ze moeten inleveren. Dat is afhankelijk van het salaris dat ze genieten. Volgens verschillende media zou het bij grootverdiener Ronaldo gaan om een bedrag van bijna 4 miljoen euro, andere bronnen spreken zelfs over tien miljoen.

Italië is hard getroffen door de pandemie, met meer dan 10.000 doden. Drie spelers van Juventus, Daniele Rugani, Blaise Matuidi en Paulo Dybala, zijn besmet geraakt met het coronavirus.

Bron: nos.nl