Spurs kennen slechte generale in aanloop naar halve finale tegen Ajax

0
338

Tottenham Hotspur heeft de laatste wedstrijd voor het treffen met Ajax in de halve finales van de Champions League, dinsdagavond op het programma, verloren. West Ham United was zaterdag in het Spurs-stadion met 1-0 te sterk. Het was de eerste nederlaag in het nieuwe stadion, waar Tottenham al vier keer wist te winnen.

De thuisploeg begon sterk en kreeg een paar kansen via Son Hueng-Min, Lucas Moura en Christian Eriksen, maar zeker na rust bood West Ham meer dan goed partij. Na ruim een uur sloegen de bezoekers toe. Voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic bediende Michail Antonio met een mooi passje en die schoot binnen.

De Spurs zetten nog wel aan en brachten in de slotfase Vincent Janssen binnen de lijnen. De spits kreeg in de slotminuut de kans op de gelijkmaker en werd nog bijna de held van de middag, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

CL-ticket

De nederlaag is ook slecht nieuws voor Tottenham in de strijd om een plaats bij de eerste vier in de Premier League (goed voor een Champions League-ticket). De ploeg staat nu nog derde, maar door de nederlaag kunnen concurrenten Chelsea (drie punten achterstand) en Arsenal (op vier punten) dichterbij komen. Beide clubs komen zondag in actie.

Bron: nos.nl