Stengs loopt met grote glimlach rond bij Oranje: ‘Dit is een logische stap’

0
264

Met een grote glimlach loopt Calvin Stengs momenteel rond in de Zeister bossen als debutant in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van AZ kan soms amper bevatten hoe hard het momenteel met hem gaat.

“Dit is leuk en ik ben blij dat ik hier mag zijn. Dit is een logische stap vanuit Jong Oranje”, zegt de voetballer nog wat bescheiden over zijn eerste dagen bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Leeftijdskwestie

Het Oranjeshirt zat nog niet vaak om de schouders van Stengs. Hij doorliep niet, zoals bijvoorbeeld Memphis Depay en Matthijs de Ligt, alle vertegenwoordigende elftallen van Nederland. Stengs kwam pas afgelopen seizoen in beeld bij Jong Oranje.

Dat is volgens de Amsterdammer vooral een leeftijdskwestie. Stengs werd in december geboren, waardoor hij in de jeugd altijd een van de jongste spelers was.

“Ik moest altijd opboksen tegen spelers die bijna een jaar ouder waren. Dat was lastig”, legt hij uit, om daarna met een glimlach te vervolgen: “Maar daar heb ik nu geen last meer van. Het gaat nu wel hard.”

Omdat Memphis Depay, die woensdag in Zeist apart trainde, Steven Bergwijn en Donyell Malen met blessures kampen, is Stengs een serieuze kandidaat om zaterdag te starten in het EK-kwalificatieduel van Oranje in en tegen Noord-Ierland.

De 20-jarige linkspoot rekent zich allesbehalve rijk. “Wie zien wel hoe het op de training allemaal gaat. Uiteindelijk bepaalt de trainer wat de opstelling is”, zegt Stengs.

EK 2020, volgende stap?

Dromen van het spelen op het Europees kampioenschap in 2020 durft hij wel. “Ik zit nu voor het eerst bij Oranje, dus waarom zou ik er nu niet aan mogen denken? Ik moet hiervan dromen. Ik zou heel graag een EK willen spelen.”

Verslaggever Jeroen Stekelenburg sprak naast Stengs ook met Luuk de Jong, die afgelopen weekend een glansrol vervulde in de derby van Sevilla.

Bron: nos.nl