Stengs over Oranje: ‘Ik ga mijn best doen om mij in de kijker te spelen’

0
310

Calvin Stengs heeft bij AZ zonder zorgen de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt en hoopt verstoken te blijven van nieuw blessureleed. Donderdagavond wacht een duel met het Zweedse Häcken in de tweede voorronde van de Europa League.

“Ik wil sowieso laten zien wat ik in huis heb, wat ik voor mijn blessure heb laten zien. Ik wil constant blijven en belangrijk zijn voor het team. Dan ben ik goed op weg”, zegt de 20-jarige aanvaller.

De kniekwetsuur, die hem ruim een jaar aan de kant hield, heeft hij sinds eind 2018 achter zich gelaten. Onder de nieuwe trainer Arne Slot, opvolger van John van den Brom, wil Stengs stappen maken.

“Hij maakt een positieve indruk op mij. Iedereen kende hem natuurlijk al. Zijn idee van voetbal is ook bekend. Het is niet heel anders dan vorig seizoen”, aldus Stengs. “Misschien laat Slot zich nog meer gelden, dat is ook logisch. Hij pakt steeds meer de leiding.”

In de eredivisie ziet Stengs AZ op gelijke hoogte met Feyenoord. “We willen de derde plek aanvallen, misschien wel meer. Dat laatste is misschien te hoog gegrepen, maar daar wil je wel altijd voor vechten. Voor nu is de doelstelling de groepsfase van de Europa League halen.”

Stengs heeft ook persoonlijke doelen. Eén daarvan is Oranje. “Ik moet daar hard voor werken en dan komt het vanzelf. Ik ga zeker mijn best doen om mij in de kijker te spelen. Ronald Koeman heb ik niet gesproken. Hij noemde mijn naam een keer op een persconferentie. Verder niet.”

Bron: nos.nl