Sterke Van de Zandschulp en Griekspoor zegevieren op openingsdag Roland Garros

0
16

Botic van de Zandschulp heeft net als vorig jaar de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De als 26ste geplaatste Veenendaler won met 6-3, 3-6, 6-3, 6-2 van qualifier Pavel Kotov.

Ook Tallon Griekspoor haalde met sterk spel de volgende ronde. De mondiale nummer 64 zorgde voor een verrassing door de Spaanse nummer 28 van de wereld, Alejandro Davidovich Fokina, uit te schakelen: 2-6, 6-0, 6-4, 6-3.

Van de Zandschulp ondervond anderhalve set veel weerstand van Kotov, de nummer 143 van de wereld die in Parijs zijn grandslamdebuut maakte. De Nederlander won met overtuigend spel (goede service, prima voetenwerk en weinig fouten) de eerste set, maar daarna was Kotov ineens zo vast als een huis.

Van de Zandschulp raakte geïrriteerd, ook omdat hij de nodige kansen miste. Halverwege de derde set ging het weer lopen, waarna het gedaan was met Kotov.

De Italiaan Fabio Fognini of de Australiër Alexei Popyrin wordt in de tweede ronde de volgende opponent voor Van de Zandschulp.

Eerder deze week spraken we met Botic van de Zandschulp over zijn geplaatste status en kansen op Roland Garros.

Griekspoor trof in Davidovich Fokina een geduchte opponent die vorig jaar in Parijs nog de kwartfinales haalde. De Spanjaard bereikte onlangs de finale op het masterstoernooi van Monte Carlo, onder meer dankzij een zege op Novak Djokovic.

Griekspoor bakte er aanvankelijk weinig van, maar herstelde zich daarna knap. In de derde set verzuimde hij op 5-3 de set uit te serveren.

Onderhandse service

Op 5-4 miste hij een setpunt na een onderhandse service van de grillige Davidovich Fokina, maar setpunt drie was wel raak. In de vierde set had hij genoeg aan een break op 4-3.

Griekspoor treft nu de Amerikaan Brandon Nakashima of de Pool Kamil Majchrzak.

Dominic Thiem bleef in de eerste ronde steken. De verliezend finalist van 2018 en 2019 boog in Parijs met 3-6, 2-6, 4-6 voor de Boliviaan Hugo Dellien.

Thiem won in 2020 de US Open en was dat jaar de nummer drie van de wereld. Hij worstelde tijdens de coronapandemie met zijn vorm en met een polsblessure. Eind maart maakte de 28-jarige Oostenrijker zijn rentree, maar sindsdien speelde hij zes partijen en won hij maar één set.

Hij is inmiddels op de wereldranglijst gezakt naar de 194ste plaats.

Roland Garros is in volle gang, maar Roger Federer bracht een bezoek aan de Grand Prix van Spanje in Barcelona. De Zwitser is nog altijd geblesseerd aan zijn rug, maar vertelt dat hij verder zich op zijn gemak voelt:

Bron: nos.nl