Streep door FC Basel-Eintracht, Barcelona-Napoli zonder publiek

0
112

Het Europa League-duel van FC Basel met Eintracht Frankfurt wordt niet op donderdag 19 maart gespeeld. Wanneer de clubs wel aantreden, is onbekend. Maandag had de stad Basel al laten weten dat het duel niet in Basel mocht plaatshebben.

“Met het oog op de bescherming van de volksgezondheid en met de officiële maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen in het achterhoofd, is dit besluit genomen”, valt te lezen in een verklaring van de Zwitserse club.

Roland Heri, eigenaar van FC Basel, begrijpt de beslissing. “Het doet het voetbalhart pijn, maar we staan achter de beslissing van de autoriteit en accepteren het. Het gaat momenteel zeker niet over individuele sporten of een enkel gebied, maar over sociale verantwoordelijkheid”, aldus Heri. “FC Basel maakt deel uit van de samenleving en wij willen ons steentje bijdragen.”

Spookwedstrijd geen optie

Basel verklaart dat een spookwedstrijd (een wedstrijd zonder publiek) geen optie was. “De ervaring leert dat dan alsnog honderden fans van de bezoekende club naar Basel zouden reizen en voor het stadion zouden verzamelen.”

Donderdag treffen de clubs elkaar in Frankfurt voor hun eerste wedstrijd in de achtste finales.

De duels Sevilla-AS Roma en Olympiakos Piraeus-Wolverhampton Wanderers worden donderdag zonder publiek gespeeld.

Ook bij de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli op 18 maart blijven de tribunes leeg. De wedstrijd wordt achter gesloten deuren afgewerkt vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het duel in Camp Nou is de vierde Champions League-wedstrijd die zonder publiek wordt afgewerkt. Eerder al werd besloten dat de achtstefinalewedstrijden Valencia-Atalanta (dinsdag), Paris Saint Germain-Borussia Dortmund (woensdag) en Juventus-Lyon (17 maart) in een leeg stadion worden gespeeld.

Bron: nos.nl