Struff snoept titelverdediger Djokovic setje af in Melbourne

0
83

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich met enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. In een wisselvallige partij was de Serviër met 7-6 (5), 6-2, 2-6, 6-1 te sterk voor de Duitser Lennard Struff.

De zestienvoudig grandslamwinnaar, die vorige week zijn land nog leidde naar de eindzege in de ATP Cup, denderde in de eerste set snel naar 5-2. Hij verprutste vervolgens een setpoint op 5-3 en trok pas in de tiebreak de set naar zich toe.

Na een superieure tweede set haperde de Servische machine weer. Djokovic werd maar liefst drie keer gebroken, waardoor de derde set een prooi was voor Struff.

In de vierde set raakte de pijp langzaam leeg bij Struff, die in Melbourne nooit verder kwam dan de tweede ronde. De nummer 37 van de wereld werd meteen in de eerste game gebroken door de zevenvoudig winnaar van de Australian Open en kreeg geen kans meer om iets terug te doen.

De overwinning op Struff betekent voor Djokovic zijn 900ste profzege. In de tweede ronde staat Djokovic tegen de winnaar van het duel tussen de Japanner Tatsuma Ito en Prajnesh Gunneswaran uit India.

Bron: nos.nl