Stuivenberg keert terug in Premier League als assistent bij Arsenal

0
113

Albert Stuivenberg gaat aan de slag bij Arsenal als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Mikel Arteta.

De 49-jarige Stuivenberg is al werkzaam bij het nationale elftal van Wales als assistent van bondscoach Ryan Giggs, waarmee hij zich plaatste voor het EK van 2020. Stuivenberg blijft die functie tot en met het eindtoernooi bekleden.

Stuivenberg was van 2014 tot 2016 ook werkzaam in de Premier League, toen als assistent van trainer Louis van Gaal bij Manchester United. Daarna was hij trainer van het Belgische KRC Genk, maar daar werd hij een jaar later ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Stuivenberg speelde betaald voetbal bij Haarlem en Telstar maar moest zijn profcarrière vroegtijdig beëindigen vanwege een blessure. In 1992 werd hij jeugdtrainer bij Feyenoord, waar hij het schopte tot hoofd jeugdopleiding. Later had hij onder meer Nederland onder 17 en Jong Oranje onder zijn hoede.

Behalve Stuivenberg heeft de nieuwe Arsenal-coach Arteta ook Freddie Ljungberg en Steve Round als assistenten tot zijn beschikking. Ljungberg nam de honneurs als interim-coach bij de Gunners waar na het ontslag van Unai Emery.

Arsenal staat in de Premier League op een teleurstellende elfde plaats met vijf overwinningen in achttien duels.

Bron: nos.nl