Stybar toont topvorm voor Ronde van Vlaanderen met winst in E3 Prijs

0
395

Wielrenner Zdenek Stybar heeft de 62ste editie van de E3 BinckBank Classic gewonnen. De voor Deceuninck rijdende Tsjech, die dit jaar ook al de Omloop Het Nieuwsblad won, troefde vier medevluchters af in de eindsprint.

Daarmee bevestigt Stybar zijn favorietenrol voor de Ronde van Vlaanderen. De E3-prijs gaat over deels hetzelfde parcours en geldt als belangrijke graadmeter voor Vlaanderens mooiste, die op zondag 7 april gereden wordt.

Deceuninck weer ijzersterk

Lang zag het ernaar uit dat Stybars ploeggenoot Bob Jungels met de eer zou gaan strijken. De Luxemburger ging op zestig kilometer van de meet op jacht naar een groep vluchters, schudde ze een voor een van zich af en had dertig kilometer later een alleszins hoopvol te noemen marge.

Maar in de achtervolgende groep zaten wel kopstukken als Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Wout van Aert, Alberto Bettiol, Oliver Naesen en ook Stybar. En ondanks diens afstoppende werk, slonk de marge van Jungels zienderogen.

Sagan haakt af op laatste helling

Van Avermaet gaf op de vijftiende en laatste helling, de Tiegemberg, vol gas en dat bleek te veel voor onder anderen Sagan, de winnaar van 2014. Sagan bleek met een mechanisch probleem aan zijn fiets te kampen.

De vier overgebleven achtervolgers, Van Avermaet, Van Aert, Bettiol en Stybar, achterhaalden vervolgens Jungels met nog 7 kilometer voor de wielen.

Stybar, die zich als ploegmaat van Jungels had kunnen sparen tijdens de jacht, viel daarna twee keer aan. Hij raakte niet weg, maar had desondanks nog genoeg over om de eindsprint te winnen van Van Aert en Van Avermaet.

Voor veldrijder Van Aert (Jumbo-Visma) was het zijn derde topnotering dit jaar. In Strade Bianche eindigde hij als derde en in Milaan-Sanremo werd hij zesde.

Bron: nos.nl