Sunweb met Bol naar Tour, Kelderman en Oomen in Giro

0
107

Team Sunweb heeft de namen bekend gemaakt van de renners die meedoen aan de grote wielerrondes. Sprinter Cees Bol moet voor dagsucces zorgen tijdens de Tour de France, Wilco Kelderman en Sam Oomen mogen hun geluk beproeven tijdens de Giro d’Italia.

Sunweb mikt tijdens de Tour op op sprintzeges van Bol, maar hoopt ook op successen van aanvallend ingestelde renners als Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen en Marc Hirschi. “We gaan voor dagsuccessen tijdens de sprints en willen offensief rijden”, aldus sportief directeur Rudi Kemna.

De Duitse formatie stuurt een vrij jonge ploeg naar Frankrijk met renners als Benoot en Hirschi, ex-wereldkampioen bij de beloften. Verder maakt veldrijder Joris Nieuwenhuis zijn debuut.

Giro d’Italia

Wilco Kelderman en Sam Oomen moeten voor succes zorgen tijdens de Ronde van Italië. Het contract van Oomen loopt aan het einde van dit jaar af. Meerdere bronnen binnen de wielerwereld vertelden recentelijk aan de NOS dat Oomen volgend seizoen overstapt naar Jumbo-Visma. De betrokken partijen hebben dat nog niet bevestigd.

Ook Kelderman heeft zijn aflopende contract bij Sunweb nog niet verlengd. Zoals het er nu uitziet, moeten zij voor de ploeg meestrijden om het algemeen klassement. De 29-jarige Kelderman werd in 2014 al eens zevende. De vijf jaar jongere Oomen noteerde twee jaar geleden de negende plek in de Ronde van Italië.

Sunweb hoopt met Michael Matthews ook dagsuccessen te boeken tijdens de Giro. De ploeg heeft aangegeven de jeugd een kans te willen geven tijdens de Vuelta a España. De 20-jarige Thymen Arensman mag nog hopen op zijn debuut in de Ronde, hij staat op de longlist waaruit later de definitieve keuze wordt gemaakt.

Grote rondes

Als de omstandigheden rond het coronavirus het toelaten, zullen de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta a España achter elkaar worden gereden.

De Tour begint dit jaar op 29 augustus en de laatste etappe is op zondag 20 september. De Giro wordt in oktober verreden, de Vuelta volgt een maand later.

Bron: nos.nl