Superieure Halep dendert naar eerste Wimbledon-finale

0
337

Simona Halep staat voor het eerst in haar loopbaan in de finale op Wimbledon. De 27-jarige Roemeense liet op het Centre Court met indrukwekkend tennis weinig heel van Jelina Svitolina: 6-1, 6-3.

De 6-1 in de eerste set doet vermoeden dat Halep oppermachtig was, maar dat was zeker in het begin niet het geval. Alleen de eerste twee games namen al ruim 20 minuten in beslag.

Maar daarna had de Roland Garros-winnares van 2018 het beste van het spel. Ze speelde agressief vanaf de baseline, toonde uitstekend voetenwerk en wist Svitolina, die voor het eerst de halve finales had gehaald, continu op het verkeerde been te zetten.

Halep hield in de tweede set vast aan haar spelplan, begroette elk gewonnen punt met gebalde vuist en plaatste op 3-3 de beslissende break. Daarmee was het verzet van Svitolina, die simpelweg de mindere was, definitief gebroken.

“Alles klopte vandaag”, jubelde Halep na afloop. “Zowel fysiek als mentaal voelde het echt goed. Dit is een van de mooiste momenten uit mijn loopbaan.”

Finale live bij de NOS

De voormalig nummer één van de wereld treft zaterdag in de finale de winnares van de partij tussen Serena Williams en Barbora Strýcová. De eindstrijd wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 2, NOS.nl en de NOS-app.

Bron: nos.nl