Team Bahrain ontbindt contract wereldkampioen tijdrijden Dennis

0
290

Sinds het plotselinge vertrek van Rohan Dennis uit de Tour de France, bleef het lang stil rond de Australiër en zijn team Bahrain-Merida. Nu blijkt dat zijn werkgever op 13 september zijn contract ontbonden heeft.

“We hebben dit niet eerder naar buiten gebracht om hem zo goed mogelijk te laten voorbereiden op de WK wielrennen”, luidt de verklaring voor de radiostilte. Er wordt geen reden vermeld voor de contractbeëindiging.

Er staat wel in dat Dennis in beroep gaat tegen de beslissing bij de arbitragecommissie van de UCI.

Bekijk hieronder de tweet van Bahrain-Merida, met een link naar de verklaring

Dennis stapte op 18 juli, op 80 kilometer van de finish in de twaalfde etappe van de Tour, plotseling af. Nota bene een dag voor de individuele tijdrit. Het enige dat Dennis er sindsdien over kwijt wilde, was dat “het niet gepland was, het was ook geen stunt”. Naar de reden was, en is het nog steeds, gissen.

Prolongatie wereldtitel

Dennis reed geen meter meer voor Bahrain-Merida, maar bereidde zich met de Australische ploeg wel voor op de WK. Afgelopen woensdag prolongeerde hij in Yorkshire zijn wereldtitel op de tijdrit.

Zondag reed hij in de beginfase van de wegrace lang op kop in dienst van kopman Michael Matthews. Halverwege de koers stapte hij af. Bahrain-Merida stuurde het persbericht meteen na afloop van de wegrace de wereld in.

Bron: nos.nl