Team Sky vindt in steenrijke Brit een nieuwe sponsor

0
391

Het voortbestaan van wielerploeg Team Sky is gered. Teambaas Dave Brailsford heeft een nieuwe geldschieter gevonden in chemiebedrijf Ineos, waarvan de steenrijke Brit Jim Ratcliffe de eigenaar is.

Ratcliffe mag zich met een geschat vermogen van 21 miljard de rijkste man van Groot-Brittannië noemen. De om fiscale redenen in Monaco wonende Ratcliffe geldt als een wielerliefhebber.

Vanaf 1 mei al Team Ineos

Ineos neemt de rol van mediabedrijf Sky al vanaf 1 mei over, waardoor de nieuwe sponsornaam al tijdens de Giro te zien zal zijn. De Ronde van Italië begint op vrijdag 11 mei.

Eind vorig jaar kondigde de huidige naamgever Sky aan het sponsorschap na tien jaar voor gezien te houden. In de ploeg rijden twee Nederlanders, Wout Poels en Dylan van Baarle. Servais Knaven is ploegleider bij de formatie.

Succesformatie met imagoprobleem

Sinds de oprichting van de ploeg in 2010 won het onder de naam Team Sky met Bradley Wiggins, Chris Froome (4x) en Geraint Thomas liefst zes keer de Tour de France.

De laatste jaren is het imago van de ploeg echter flink aan erosie onderhevig. Dat komt door de volgens wielerliefhebbers te berekenende manier van koersen en meerdere schimmige zaken die de ploeg in verband brachten met verboden middelen.

Bron: nos.nl