Technisch directeur Allach alweer weg bij Vitesse

0
206

Mohammed Allach is opgestapt als technisch directeur van Vitesse. De 46-jarige Allach meldde zich op 30 december, de dag waarop clubicoon Edward Sturing werd aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen, al ziek bij de Arnhemse club.

De taken van Allach worden waargenomen door Marc van Hintum, die die rol ook al vervulde tussen 2017 en 2019.

‘Crisis omarmen’

Allach was tussen 2013 en 2017 technisch directeur in Arnhem. Tijdens deze periode won Vitesse in 2017 de KNVB-beker, de allereerste prijs in de clubgeschiedenis.

In november 2017 maakte hij de overstap naar Maccabi Haifa, om vervolgens in maart 2019 weer terug te keren in Arnhem. Dit seizoen kreeg hij te maken met het opstappen van trainer Leonid Sloetski.

Na het vertrek van de aimabele Rus zei Allach “de crisis bij Vitesse te omarmen”.

In de zoektocht naar een opvolger kwam de club na een interim-periode onder Joseph Oosting uit bij clubicoon Sturing. Dat was vermoedelijk niet de keuze van Allach.

Na winterstop op zoek naar opvolger

“Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan”, stelt Allach op de clubwebsite. “Na zo’n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf.”

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse stelt het vertrek te betreuren: “Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit. We betreuren daarom het vertrek van Mo, maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur.”

Bron: nos.nl