Technisch directeur Van Geel vertrekt eind van het seizoen bij Feyenoord

0
360

Technisch directeur Martin van Geel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord. Van Geel was sinds 2011 werkzaam in Rotterdam-Zuid. Na overleg met de overige directieleden is hij tot de conclusie gekomen dat het beter is dat de wegen komende zomer scheiden.

Mede door Van Geels inspanningen boekte de club na een roemloze periode meerdere sportieve successen en werd de club weer financieel gezond. Van Geel haalde onder anderen Ronald Koeman als trainer naar Feyenoord en gunde in 2015 Giovanni van Bronckhorst de kans hoofdtrainer te worden.

In 2017 werd Feyenoord voor het eerst sinds 1999 landskampioen. Ook werd onder Van Bronckhorst twee keer de beker gewonnen en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

“Ik trek hier straks trots over wat we met elkaar de afgelopen acht jaar hebben bereikt de deur achter me dicht”, zegt Van Geel op de site van Feyenoord. “Het is een prachtig avontuur geweest en we hebben met elkaar een reeks successen geboekt, waarvan werkelijk niemand vooraf geloofde dat we dat zouden kunnen bereiken.”

Na de landstitel in 2017 lukte het Feyenoord niet opnieuw tot aan het einde van het seizoen mee te strijden om het kampioenschap. De laatste tijd lag Van Geel onder vuur, ook vanwege de aanstelling van Jaap Stam, terwijl Feyenoord volgens de profielschets op zoek was naar een ervaren hoofdtrainer.

Van Geel: “De vele negatieve aandacht die er nu voor mij is, is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak.”

‘Jacht naar nieuwe successen’

Eerder was Van Geel technisch directeur bij Willem II, AZ, Ajax en Roda JC. “Van wat ik na 1 juli ga doen heb ik nog geen idee, maar ik zit nog vol energie en ambitie.”

“Ik hoop dat de club volgend seizoen met een nieuwe technisch directeur en een nieuwe hoofdtrainer weer met fris elan op jacht kan naar nieuwe successen.”

Bron: nos.nl