Technische man Arnesen weg bij Anderlecht, Vercauteren nieuwe hoofdcoach

0
253

Frank Arnesen is niet langer technisch directeur van Anderlecht. De 63-jarige Deen is sinds de komst van Vincent Kompany naar Brussel overbodig geworden bij de 34-voudig landskampioen, die in de competitie benedenmaats presteert. Daarnaast is Frank Vercauteren aangetrokken als hoofdcoach.

Arnesen werd eind 2018 uit de raad van commissarissen van PSV weggeplukt met de opdracht Anderlecht weer naar de top te brengen. Afgelopen zomer kwam echter Kompany, die met Manchester City vier landstitels veroverde, de gelederen versterken als speler/coach. Vanaf dat moment ging de club zich meer laten leiden door de inzichten van de 89-voudig Belgisch international.

Omdat spelen en coachen toch geen werkbare situatie bleek te zijn voor Kompany, werd onlangs besloten dat de coaching van het elftal op wedstrijddagen in handen kwam van de met de verdediger meegekomen Simon Davies. Maar ook dat was geen succes, getuige ook de klassering van Anderlecht in de Eerste Klasse na negen speelronden: dertiende met zes punten.

De 62-jarige Frank Vercauteren, eveneens een Belgisch international met een Anderlecht-verleden, is daarom aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Hij vervulde die functie van 2005 tot 2007 ook al eens bij ‘Paars-wit’ en pakte toen twee landstitels. Vercauteren heeft voor 2,5 jaar getekend.

Bron: nos.nl