Teloorgang Real Madrid: ‘Iedereen praat hier al in de voltooide tijd’

0
363

De ontluisterende uitschakeling van Real Madrid in de Champions League tegen Ajax gaat een nieuw tijdperk voor de Spaanse grootmacht inluiden. De roep om nieuwe spelers en een nieuwe trainer is groot.

De teloorgang van de Madrilenen tekende zich dinsdag op vele fronten af tijdens de horroravond in Bernabéu: supporters die om het vertrek van voorzitter Florentino Pérez schreeuwden, de bewuste schorsing van Sergio Ramos, de onzichtbaarheid van Wereldvoetballer van het Jaar Luka Modric, de pittige blessure van Vinícius Júnior, de rode kaart van Nacho en het Spaanse applaus voor de spelers van Ajax.

‘Liever van Ajax verliezen, dan van een schoppend Internazionale’

“Een Real-supporter zei dinsdag op de tribune tegen me: liever door dit jeugdige en talentvolle Ajax uitgeschakeld worden, dan bijvoorbeeld door een schoppend Internazionale”, was verslaggever Joep Schreuder getuige van de bijzondere avond in Madrid.

De Madrileense sportkrant Marca omschreef de Madrileense eliminatie als het einde van een cyclus met vermaarde topspelers als Karim Benzema, Gareth Bale, Ramos, Marcelo en ook Modric die op de nominatie staan om het veld te ruimen voor een nieuwe generatie.

De topclub is na uitschakeling in zowel de Champions League als de Copa del Rey dit seizoen zo goed als zeker uitgespeeld. In de competitie staat Real twaalf punten achter op koploper FC Barcelona.

“Je voelde dinsdag op de tribune de berusting van de fans van Real. Iedereen praat hier al in de voltooide tijd. Het is tijd voor iets nieuws. Dat is nu de sfeer in Madrid”, aldus Schreuder.

Volgens correspondent Edwin Winkels was Real Madrid al langer een zinkend schip. “De vier gewonnen titels in de Champions League (2014, 2016, 2017 en 2018, red.) en de doelpunten van Cristiano Ronaldo (vorige zomer naar Juventus vertrokken, red.) hebben veel verbloemd.”

“Het zegt genoeg dat Real die afgelopen tien jaar slechts twee keer kampioen van Spanje is geworden. Ze hebben moeite om week in, week uit goed te presteren”, aldus Winkels.

Hoe nu verder met de club? Volgens Winkels is er geen uitgesproken kandidaat om het stokje van coach Santiago Solari over te nemen. “Oud-speler Guti en José Mourinho worden genoemd. De club heeft nu genoeg tijd om zich te oriënteren.”

Ondanks de hevige kritiek van de Madrileense achterban, lijkt voorzitter Florentino Pérez niet van zins op te stappen. De excentrieke preses zit in zijn vijfde termijn en in 2021 zijn er pas weer nieuwe verkiezingen.

“Die zal niet wijken”, denkt Winkels. “Hij wordt niet voor niets ‘het almachtige wezen’ genoemd.”

In tegenstelling tot Pérez moet clubicoon Sergio Ramos wel vrezen slachtoffer te worden van de Madrileense sanering. Tijdens Real Madrid-Ajax zat de verdediger sowieso niet comfortabel op de tribune.

Ramos moest door zijn zelf geforceerde schorsing – hij ‘pakte’ tijdens de met 2-1 gewonnen wedstrijd in Amsterdam bewust een gele kaart – lijdzaam toekijken hoe zijn ploeggenoten werden uitgeschakeld.

Documentaire Ramos

Tot overmaat van ramp voor de voetballer werd de Madrileense martelgang tot in detail vastgelegd door een cameraploeg van Amazon die Ramos voor een documentaire op de voet volgt.

Het valt nog maar te bezien of de verloren avond tegen Ajax ook de definitieve versie van zijn documentaire gaat halen.

Bron: nos.nl