Ten Hag dubt nog over invulling middenrif Ajax

0
316

Of het seizoen van Ajax mislukt is als de groepsfase van de Champions League niet wordt bereikt? Zover wil Erik ten Hag niet gaan, al beseft hij dat het duel van woensdag met Apoel Nicosia in de Johan Cruijff Arena van grote importantie is.

“Het is een belangrijke wedstrijd, dat is duidelijk. Voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal. Wij moeten de groepsfase bereiken. Die druk leggen wij onszelf op. Vorig jaar is ons dat gelukt en dat was fantastisch voor de individuele ontwikkeling en die van het team.”

Ajax kwam afgelopen weekend niet in actie in de eredivisie, waardoor Ten Hag meer tijd had om met zijn selectie te trainen. “Het geeft je wat meer inzicht in de mogelijkheden van het team. We hebben gewerkt aan patronen, ook aan standaardsituaties is aandacht besteed.”

De invulling van het middenrif blijft een punt van discussie. Een jaar geleden, in de beslissende wedstrijd tegen Dinamo Kiev, stonden Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Lasse Schöne aan de aftrap. Van de Beek is momenteel geblesseerd, De Jong (Barcelona) en Schöne (Genoa) zijn getransfereerd.

Spijt van het vertrek van Schöne heeft Ten Hag niet. “Nee, dat was een bewuste keuze, We hebben Razvan Marin en Edson Álvarez gehaald. We hebben Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Spelers waar we hoge verwachtingen van hebben.”

Dan is er nog Daley Blind, die momenteel als defensieve middenvelder dienst doet. Aankoop Lisandro Martínez staat centraal achterin, maar Ten Hag liet doorschemeren dat een positiewisseling tegen Apoel een optie zou kunnen zijn.

“Martínez kan ook op het middenveld spelen, maar kan hij dat al in het Ajax-systeem? Dat hebben we de afgelopen dagen getest. Hij is achterin inmiddels geacclimatiseerd. We gaan het morgen zien.”

Hakim Ziyech is een van de spelers die Ajax naar de groepsfase wil loodsen. Hij gelooft in een goede afloop, na de 0-0 op Cyprus. “Dat is Europees gezien een gevaarlijke uitslag, maar wij spelen nu thuis, met het publiek achter ons. Als we ons eigen ding doen, dan komt het zeker goed.’

Ajax mist naast de geblesseerde Van de Beek ook de geschorste Noussair Mazraoui. Quincy Promes is fit na zijn opgelopen enkelblessure tegen VVV-Venlo en Kasper Dolberg zit wederom niet bij de selectie. Hij is op weg naar het Franse OGC Nice.

Bron: nos.nl