Tennisdroom Djokovic in duigen door Medvedev; tranen tijdens laatste game

0
12

Novak Djokovic heeft bij de US Open ‘de wedstrijd van zijn leven’ verloren, zoals hij de finale vooraf betitelde. De Serviër kwam er in New York tegen Daniil Medvedev geen moment aan te pas: 4-6, 4-6, 4-6.

Djokovic had de derde speler in de geschiedenis met een grand slam (winst van alle grandslamtoernooien in één seizoen) kunnen worden én hij had met een 21ste grandslamtitel Roger Federer en Rafael Nadal voorbij kunnen gaan. Nu staan ze alle drie nog op twintig titels.

Emoties

New York had de tennisdroom van Djokovic graag in vervulling zien gaan. Het publiek koos massaal zijn kant, maar tegen een ontketende Medvedev kon Djokovic weinig uitrichten.

Bij 5-4 in de laatste set barstte Djokovic tijdens de wissel in tranen uit. En ook bij het eerste punt van de laatste game waren zijn emoties duidelijk zichtbaar.

Voor Medvedev is het zijn eerste grandslamtitel. De verliezend finalist van de US Open van 2019 en Australian Open van dit jaar is na Marat Safin en Jevgeni Kafelnikov de derde Rus die bij de mannen een grandslamtoernooi wint.

Griekspoor en Van de Zandschulp

De spelers kenden verschillende wegen naar de finale. Djokovic bleef alleen tegen Tallon Griekspoor zonder setverlies, terwijl Medvedev alleen aan Botic van de Zandschulp een set afstond.

Djokovic leverde in de finale direct zijn service in en kon die schade niet meer repareren. Medvedev dicteerde de rally’s, serveerde ijzersterk en stond in de eerste set op eigen opslag maar drie punten af. Djokovic zette daarna meer druk en kreeg kansen, maar benutte die niet.

Djokovic had dit jaar in de finale van Roland Garros tegen Stefanos Tsitsipas een 2-0 achterstand in sets omgebogen, maar tegen Medvedev zat dat er nooit in. De koelbloedige Rus domineerde, bleef goed serveren en zag zijn tegenstander de simpelste ballen missen.

Op 5-2 liet hij wel een matchpoint onbenut, maar op 5-4 sloeg de Rus alsnog toe.

Bron: nos.nl