Tennisser pakt titel, maar maakt nog meer indruk met emotionele speech

0
352

Laslo Djere heeft in Rio de Janeiro zijn eerste ATP-titel veroverd door in de finale de Canadese tiener Felix Auger-Aliassime met 6-3, 7-5 te verslaan. Daarna kwamen de tranen bij de 23-jarige ongeplaatste Serviër en dat was niet voor niets.

Djere droeg de titel op aan zijn ouders, die beiden zijn overleden. “Ik ben mijn moeder zeven jaar geleden verloren, dus deze is voor haar. Maar ook voor mijn vader, die is twee maanden geleden overleden”, zei hij in zijn speech. Het leverde Djere een groot applaus op.

“Mijn ouders hebben zo’n grote invloed op me gehad. Door hen ben ik geworden wie ik ben. Ik hoop dat ze dit mee kunnen krijgen.”

Bewondering vanuit tenniswereld

Vanuit de tenniswereld zijn er veel reacties op het optreden van Djere. Onder anderen Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas en Judy Murray laten op Twitter weten grote bewondering voor de Serviër te hebben.

Djere won in Rio op weg naar zijn eerste titel zonder setverlies van Dominic Thiem, Taro Daniel, Casper Ruud, Aljaz Bedene (walk-over) en Auger-Aliassime. Hij is daardoor gestegen van de 90ste naar de 37ste plaats op de wereldranglijst.

Albot eerste Moldaviër met ATP-titel

In Delray Beach werd Radu Albot de eerste Moldaviër ooit met een ATP-titel. Hij overleefde in een finale van drie uur drie matchpoints tegen de Brit Dan Evans: 3-6, 6-3, 7-6 (7).

Bron: nos.nl