Theuns blijft nipt uit greep peloton en wint Primus Classic

0
255

Edward Theuns heeft de Primus Classic op zijn naam geschreven. Na 195 kilometer en 15 steile Vlaamse klimmetjes van Brakel naar de brouwerij in Haacht, bleef de renner van Trek-Segafredo met een late aanval de sprintende Pascal Ackermann nog net voor. Dylan Groenewegen was de beste Nederlander op de vierde plaats.

Vrijdag zegevierde Jannick Steimle, de Duitse stagiair van Deceuninck-Quickstep, in het Kampioenschap van Vlaanderen. Het inspireerde zaterdag de 22-jarige Nederlandse stagiair Dylan Bouwmans (op zijn tweede dag bij Katusha) wellicht om al vroeg in de aanval te gaan.

Fraaie truc

Die vlucht van de dag reikte uiteindelijk tot de Moskesstraat op 43 kilometer van de streep. Op de steile kasseienklim aldaar ging Mathieu van der Poel aan. Hij zag dat Greg van Avermaet en Peter Sagan (allen ook concurrenten op de WK eind volgende week) hem volgden, maar beslissend was het niet.

De sprint leek zodoende onvermijdelijk, maar ploegmaten Jasper Stuyven en Theuns hadden in de finale nog een fraaie truc in petto. Stuyven ging ervandoor, zag op zo’n drie kilometer van de streep Theuns langszij komen en uit zicht verdwijnen, waarna de Belg nog net uit de greep van het aanstormende peloton wist te blijven en erin slaagde zijn wiel als eerste over de finish te drukken.

Dylan Groenewegen eindigde als vierde.

Bron: nos.nl