Thiem knokt zich in Melbourne naar derde grandslamfinale

0
110

Dominic Thiem heeft op de Australian Open voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van een grandslamtoernooi gehaald. De Oostenrijker knokte zich langs Alexander Zverev met 3-6, 6-4, 7-6 (3), 7-6 (4).

De 26-jarige Thiem, die in 2019 en 2018 in de finale van Roland Garros stond, treft Novak Djokovic zondag in de finale. De Serviër was donderdag te sterk voor Roger Federer. Thiem won in 2019 bij de ATP Finals op Roland Garros zijn laatste twee duels met Djokovic.

“Het is ongelooflijk. Twee keer een Roland Garros-finale, twee keer speel ik tegen Rafa. Nu moet ik tegen Novak, de koning van Australië. Ik moet altijd tegen de koningen in finales”, glimlachte Thiem na afloop. “Ik ga er alles aan doen om te winnen.

Het was voor de 22-jarige Zverev de eerste keer dat hij bij een grandslamtoernooi tot de laatste vier reikte.

De door Thiem gewonnen derde set, die 75 minuten duurde, gaf de doorslag in de partij onder het door regen gesloten dak van de Rod Laver Arena.

De mondiale nummer vijf werkte in die fase met fraaie winners twee setpunten van de Duitse nummer zeven van de wereld weg op 5-4.

Thiem was vervolgens in de tiebreak moediger dan de behoudend spelende Zverev door af en toe het net op te zoeken.

Desastreuze tiebreak Zverev

In de vierde set vielen er ineens geen breaks, maar speelde Zverev een desastreuze tiebreak door onder meer ruim uitgeslagen dubbele fout en een gemiste smash. Thiem maakte het karwei gedecideerd af.

Bron: nos.nl