Thiem laat zich in Parijs niet verrassen door Bublik

0
325

Dominic Thiem heeft zich op Roland Garros geplaatst voor de derde ronde. In een vermakelijke partij ontdeed hij zich van Alexander Bublik: 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5.

De overwinning kwam voor de als vierde geplaatste Thiem met de nodige moeite tot stand. De eerste set wist de Oostenrijker nog wel makkelijk te winnen, maar het tweede bedrijf was na een tiebreak voor Bublik. De 21-jarige Kazach was tot op dat moment vooral opgevallen met een onderhandse service, halverwege de eerste set.

Thiem, die vorig jaar in de finale zijn meerdere moest erkennen in Rafael Nadal, zette vervolgens aan en verzekerde zich van de winst in de derde set.

Daarna leek de partij lang af te stevenen op een vijfsetter, maar ondanks een 5-2 voorsprong en twee setpoints voor Bublik ging de vierde set toch naar Thiem. Met vijf games op rij zette de 25-jarige Oostenrijker de zaken naar zijn hand.

Volgende ronde

In de derde ronde wacht voor Thiem een ontmoeting met de Uruguayaan Pablo Cuevas. Die zag zijn tegenstander Kyle Edmund in de derde set opgeven.

Bron: nos.nl