Thiem niet gebukt onder favorietenrol, Medvedev gunt Roeblev geen set

0
75

Dominic Thiem heeft met groot machtsvertoon de halve finales bereikt van de US Open. De Oostenrijker wordt gezien als de grote favoriet voor de eindzege, nu hij geen last heeft van Novak Djokovic (gediskwalificeerd), Roger Federer en Rafael Nadal (beiden afwezig in New York).

Thiem liet het talent Alex de Minaur (Aus, 21) kansloos (6-1, 6-2, 6-4) en is daardoor de eerste Oostenrijker ooit die op Flushing Meadows de laatste vier heeft gehaald.

Het uitstekende loopvermogen van de 21-jarige Australiër bleek bij lange niet voldoende om de enorme en precieze vuurkracht van Thiem (2) te weerstaan. De Oostenrijker, al vier keer verliezend grandslamfinalist, sloeg 43 winners en benutte zeven van veertien breakpoints.

Halve finale

In de halve finale stuit de 27-jarige Thiem op Daniil Medvedev, die hij in de eerste twee van hun drie eerdere ontmoetingen de baas was.

Nummer vijf van de wereld Medvedev versloeg in een Russisch onderonsje Andrej Roeblev met 7-6 (6), 6-3, 7-6 (5).

Medvedev, die vorig jaar in de finale verloor van Nadal, stond in dit toernooi nog geen set af. Roeblev stond voor de tweede keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Ook in 2017 waren die in New York het eindstation. In het gelijkopgaande duel tussen twee sterk serverende baselinespelers, werd slechts één breakpoint genoteerd en was het ook maar één keer deuce.

In de tiebreak van de eerste set nam Roeblev gedecideerd afstand, maar vanaf 6-3 ging het mis. Hij liet drie setpoints onbenut, smeet uit frustratie zijn racket op de grond en capituleerde op het eerste setpoint van Medvedev, die dat met zijn zesde ace verzilverde.

Nadat het in de eerste set alleen in de elfde game een keer deuce had gestaan, was in de zesde game van het tweede bedrijf het enige breakpoint van de bijna 2,5 uur durende partij een feit en daarop sloeg Medvedev meteen toe.

In de tiebreak van de derde set gaf Medvedev een 5-3 voorsprong weg, maar vervolgens besliste hij de partij met twee punten op rij.

Zijn aankomende tegenstander Dominic Thiem kende geen enkele moeite met Alex de Minaur (6-1, 6-2, 6-4) uit Australië.

Bron: nos.nl