Thomas fietst in 36 uur 350.000 euro bijeen voor Britse gezondheidszorg

0
101

Na drie keer twaalf uur fietsen op zijn hometrainer heeft oud-Tourwinnaar Geraint Thomas de eindstreep van zijn missie voor het goede doel bereikt. Zijn actie was bedoeld om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg in Groot-Brittannië en dat is gelukt. De Welshman haalde ongeveer 300.000 pond (omgerekend bijna 350.000 euro) op.

Thomas kende moeilijke momenten tijdens zijn urenlange sessies. “Alles doet nu pijn”, liet hij in een videoboodschap op zijn Twitter-account weten. “Ik heb zelfs moeite om langer dan een minuut in het zadel te blijven.” De Brit liet in zijn laatste bericht weten erg dankbaar te zijn voor alle steun en donaties. “Daardoor lukte het me om door te gaan.”

Hart onder de riem voor zorgpersoneel

Voorafgaand aan de actie liet de winnaar van de Tour de France van 2018 weten het zorgpersoneel, dat momenteel lange diensten draait vanwege de coronacrisis, een hart onder de riem te willen steken door zelf drie lange diensten te draaien. Dat deed hij op de hometrainer in zijn garage.

De 33-jarige Thomas riep andere renners op om virtueel met hem mee te rijden en geld te doneren aan het goede doel. Ook zijn werkgever Ineos doneerde geld.

Bron: nos.nl