Thomas glijdt op meters voor finish onderuit, Woods pakt dagzege en leiderstrui

0
3

Michael Woods is met nog één etappe te gaan de nieuwe leider in de Ronde van Romandië. In een sprintduel met Geraint Thomas om de dagzege trok de Canadees aan het langste eind omdat Thomas onderuitging.

Met nog enkele tientallen meters te gaan voor de finish van de koninginnenrit wilde de Brit op de pedalen gaan staan om met Woods de strijd aan te gaan. Daarbij haalde hij echter ook een hand van het stuur, waardoor hij uit balans raakte en viel.

Daardoor ging niet alleen de dagzege maar ook de eventuele leiderstrui aan de renner van Ineos voorbij, want ook Ben O’Connor kon hem nog passeren. Thomas werd nog derde en heeft, met nog een tijdrit voor de boeg, als nummer twee in het klassement een achterstand van elf seconden op Woods.

Vanwege de slechte weersomstandigheden – de regen viel met bakken uit de lucht – was de start met twee uur vervroegd en werd drie kilometer van de laatste afdaling geneutraliseerd door de organisatie. Veel invloed hadden die ingrepen echter niet op het verloop van de rit.

Zoals verwacht viel de beslissing op de 20,7 kilometer lange slotklim. In die klim, met een stijging van gemiddeld 7,6 procent, waren Woods en Thomas weggesprongen en haalden met nog vier kilometer tot de finish de vroege vluchters Magnus Cort Nielsen en Simone Petilli in.

Roem lonkte vervolgens voor Thomas, tot zijn onfortuinlijke valpartij.

Beste Nederlander

De zesdaagse rittenkoers in Romandië eindigt zondag met een individuele, heuvelachtige rit tegen de klok van ruim 16 kilometer.

Marc Soler, die zaterdag nog wel in de leiderstrui begon, staat in het algemeen klassement nu vierde met ruim een halve minuut achterstand. De beste Nederlander is Wilco Kelderman, hij staat op 1 minuut en 58 seconden. Thymen Arensman volgt hem op de voet met vijf seconden extra.

Bekijk hieronder de resultaten van de vijfde etappe van de Ronde van Romandië en het algemeen klassement.

Bron: nos.nl