Titelhouder Monfils en coming man Auger-Aliassime naar finale in Ahoy

0
87

Gaël Monfils heeft net als in 2016 en 2019 de finale bereikt van het ABN Amro-toernooi. De Franse titelverdediger, als derde geplaatst in Rotterdam, neemt het daarin op tegen de jonge Canadees Félix Auger-Aliassime.

Monfils won vorige week voor de derde keer het toernooi van Montpellier en ook toen trof hij in de halve finales Filip Krajinovic (7-6, 6-2). De Serviër hield in Ahoy in de eerste set tot 4-5 gelijke tred, waarna een beroerde opslaggame volgde met onder meer twee dubbele fouten.

Krajinovic kwam daarna nog wel van 1-3 terug tot 3-3 en werkte op 4-5 vier matchpoints weg. In de tiebreak werden een slordige volley en backhand in de slotfase hem echter fataal. Monfils kwam opnieuw op matchpoint en sloeg dit keer toe met zijn veertiende ace.

Auger-Aliassime toont lef

De 33-jarige Monfils stuit zondag in zijn 31ste ATP-finale – hij won er negen – op Félix Auger-Aliassime. De 19-jarige Canadees, nummer 21 op de wereldranglijst, wees de negen jaar oudere Spanjaard Pablo Carreño (ATP-30) met 7-6 (2), 6-4 terug.

Auger-Aliassime serveerde uitstekend in de eerste set – getuige ook zijn negen aces – maar moest wel bij 5-6 twee breakpoints wegwerken. In de tiebreak stond hij al snel op 4-0.

Carreño speelde slim als altijd, met veel spreiding en tempowisselingen. Daar stond het lef en het loopvermogen van zijn opponent tegenover.

Vierde ATP-finale

En die trok met zijn zestiende ace op zijn eerste matchpoint de partij naar zich toe, waarmee hij voor de vierde keer een ATP-finale bereikte. De vorige drie finales (allemaal in 2019) verloor Auger-Aliassime.

Bron: nos.nl