Titelverdediger Liverpool lijdt nipte nederlaag bij Atlético Madrid

0
97

Titelhouder Liverpool heeft in de achtste finales van de Champions League een tik opgelopen bij Atlético Madrid. De Spanjaarden zegevierden met 1-0.

Hoewel de Madrilenen in een mindere fase zitten – de ploeg won slechts één van de voorgaande zeven duels – was daar tegen Liverpool weinig van te merken.

Snelle goal Atlético

Het team van de immer bevlogen trainer Diego Simeone begon ijzersterk aan het duel en wist al na vier minuten het net te vinden. Een hoekschop van Koke viel uiteindelijk voor de voeten van Saúl, die van dichtbij doelman Alisson passeerde.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, stelde daar weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat Álvaro Morata Allison op zijn weg vond.

De eerste echte kans voor de Engelsen viel pas na 36 minuten te noteren. Mo Salah, die eerder een goal geannuleerd zag worden wegens buitenspel, schoot via het hoofd van Felipe over.

Ook kort na rust verzuimde de Egyptenaar de 1-1 aan te tekenen. Op aangeven van Joe Gomez kopte Salah maar net naast. Richting de slotfase miste Jordan Henderson (naast) een grote mogelijkheid. Aan de overzijde faalde Morata.

De Spanjaarden hielden stand en mogen hopen op een stuntje. De return vindt plaats op woensdag 11 maart.

Bron: nos.nl