Toch geen Europees voetbal voor KV Mechelen

0
321

Een domper voor KV Mechelen. De bij een groot matchfixingschandaal betrokken voetbalclub mag toch Europa niet in. Gisteren gaf de Europese voetbalbond (UEFA) nog zijn fiat voor deelname aan de Europa League, maar daar heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) nu een streep door gezet, omdat Mechelen schuldig bevonden is aan competitievervalsing.

De UEFA had dinsdag al het voorbehoud gemaakt dat het Europese ticket voor de bekerkampioen van België zou komen te vervallen als het oordeel van het BAS nadelig zou uitpakken voor Mechelen. Het is nog onduidelijk of een andere Belgische club de vrijgekomen plaats mag gaan overnemen in de Europa League.

Tussenvonnis

Het BAS had eerder in een tussenvonnis al besloten dat KV Mechelen en ook Waasland-Beveren komend seizoen wel gewoon mogen uitkomen op het hoogste niveau in België.

De Belgische voetbalbond wilde de clubs aanvankelijk straffen met degradatie omdat ze hun onderlinge wedstrijd van 11 maart 2018 zouden hebben verkocht. De clubs laten degraderen bleek echter reglementair niet mogelijk. Mechelen is wel voor een jaar uitgesloten van het nationale bekertoernooi.

Vier bestuurders van KV Mechelen uit die tijd zijn inmiddels veroordeeld voor competitievervalsing.

Bron: nos.nl