Toch geen nieuwe hoofdsponsor voor wielerploeg Van Vleuten

0
162

De noodlijdende wielerploeg Mitchelton-Scott, met onder anderen Annemiek van Vleuten in de gelederen, leek een week geleden nog gered van de ondergang. Manuela Fundación werd gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor, maar deze overeenkomst is nu toch van de baan.

Mitchelton-Scott verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Deze zijn door de coronacrisis alleen maar groter geworden.

“Het is een ongelooflijke kans en een eer om deze overeenkomst te sluiten”, zei Francisco Huertas van de Spaanse non-profit organisatie Manuela Fundación na de bekendmaking vorige week.

Hij krabbelde deze week echter terug en meldde dat de onderhandelingen met de Australische wielerformatie nog helemaal niet voorbij waren. Mitchelton-Scott kwam vandaag naar buiten met het nieuws dat de overname niet doorgaat. Gerry Ryan, eigenaar van GreenEdge Cycling (het moederbedrijf van Mitchelton-Scott) ziet de deal toch niet zitten. De reden is onbekend.

De ploeg had tegelijkertijd ook goed nieuws voor de renners. Ze zullen weer volledig uitbetaald gaan worden, zodra de WorldTour-races in augustus beginnen. Eerder kregen ze te maken met een salarisverlaging van maar liefst 70 procent.

Naast wereldkampioene op de weg Van Vleuten rijdt bij de vrouwen ook Janneke Ensing voor de ploeg. Bij de mannen staan onder anderen de Britse tweelingbroers Adam en Simon Yates, Mikel Nieve en Esteban Chaves onder contract.

Ryan laat in een verklaring weten de zoektocht naar een nieuwe sponsor voort te zetten. “Wij geloven in dit team en de mensen die het de afgelopen acht jaar zo succesvol hebben gemaakt.”

Mitchelton-Scott blijft in elk geval tot en met 2021 in het wielerpeloton.

Bron: nos.nl