Toernooiwinnaars Nadal en Djokovic geven jonkies huiswerk mee

0
177

Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben andermaal aangetoond dat de aanstormende jongelingen in het tennis nog een lange weg te gaan hebben. De Spanjaard won met overmacht zijn derde titel in Acapulco, Djokovic greep zijn vijfde trofee in Dubai.

Nadal versloeg op het Mexicaanse hardcourt de 22-jarige Amerikaan Taylor Fritz met 6-3, 6-2 in de finale en hield daarmee zijn gemiddelde op peil. De mondiale nummer twee verloor deze week in Acapulco gemiddeld vijf games per partij.

Ook Djokovic klasse apart

Djokovic zette op het hardcourt van Dubai zijn ijzersterke seizoen voort, al moest hij in de halve finales tegen de Fransman Gaël Monfils wel drie matchpoints op rij wegwerken.

De Serviër was echter in de eindstrijd tegen de 21-jarige Stefanos Tsitsipas, toch de mondiale nummer zes, weer een klasse apart: 6-3, 6-4.

Djokovic won in 2020 al zijn achttien partijen, waarin hij 43 van de 49 sets won. Die reeks leverde hem behalve in Dubai ook titels op bij de ATP Cup en de Australian Open.

Nadal en Djokovic komen elkaar komende maandag wellicht tegen in de Verenigde Staten, waar de grote toernooien van Indian Wells en Miami op het programma staan. Roger Federer ontbreekt daar vanwege een knieblessure.

Bron: nos.nl