Toptennissers kunnen vanaf mei terecht bij coach Williams en Tsitsipas

0
104

Patrick Mouratoglou, coach van onder anderen Serena Williams en Stefanos Tsitsipas, heeft een oplossing voor toptennissers die met de handen in het haar zitten van het thuis zitten.

De tenniscoach wil vanaf 16 mei tennisprofs uitnodigen voor een onafhankelijke tenniscompetitie. De eerste editie van de UTS (Ultimate Tennis Showdown) zou gespeeld moeten worden in vijf weekends op zijn eigen tenniscomplex in Nice.

Eerder deze week maakte president Emmanuel Macron bekend dat de beperkende maatregelen tot zeker 11 mei blijven gelden. Evenementen blijven tot juli verboden.

In Frankrijk is al sinds 17 maart een lockdown van kracht, waarbij alle inwoners binnen moeten blijven. Mouratoglou sloot op 20 maart de deuren van zijn tennisschool.

Geen publiek, wel live op de buis

De Frans-Griekse tenniscoach wil nu met de competitie het gat vullen dat door de coronacrisis is ontstaan, maar denkt ook dat de UTS met tien partijen in elk weekend niet tot dit seizoen beperkt blijft.

Mouratoglou verzekert dat gedurende het live uitgezonden evenement (dat zonder fans plaatsvindt) alle coronaregels in acht worden genomen en dat niemands gezondheid in gevaar komt.

De Belg David Goffin is al vastgelegd als deelnemer.

Bron: nos.nl