‘Tour-organisatie werkt aan plan om start met vier weken uit te stellen’

0
169

De organisatie van de Tour de France (ASO) werkt aan een plan om de wielerronde deze zomer ondanks de coronacrisis doorgang te laten vinden. Volgens de Franse krant Le Parisien is het de bedoeling dat de Tour vier weken later dan gepland verreden wordt.

Er zou dan moeten worden gestart op zaterdag 25 juli, om op zondag 16 augustus te finishen. Voorlopig staat de Tour nog van 27 juni tot en met 19 juli op de agenda.

Passage

De Tour-organisatie zou aan de start- en aankomststeden hebben gevraagd of de passage van de renners vier weken op kan schuiven. Le Parisien meent dat alle partijen zich soepel op zullen stellen.

Een voorwaarde is dat het coronavirus onder controle is en dat er publiek bij de ritten aanwezig kan zijn. Tour-directeur Christian Prudhomme zei vorige week nog dat de ronde sowieso niet “achter gesloten deuren” wordt verreden.

Clash met Vuelta

Ook zal moeten worden gekeken naar de gevolgen voor de Ronde van Spanje. De Vuelta begint op 14 augustus, met een ploegentijdrit in Utrecht.

In principe wordt op 15 mei een beslissing genomen over het wel of niet doorgaan van de Tour de France. Het internationale wielrennen ligt sowieso nog tot 1 juni stil.

Bron: nos.nl