Tourpeloton haalt opgelucht adem: alle coronatests zijn negatief

0
92

Met angst en beven werd er uitgekeken naar de tweede rustdag in de Tour de France. Iedere renner moest zondagmiddag na de etappe een coronatest ondergaan en in het geval van een positief resultaat, zou er een PCR-test en eventueel vertrek uit de ronde volgen.

De UCI kwam maandagochtend met goed nieuws voor de renners: alle tests waren negatief. Dat betekent dat het peloton met 165 renners dinsdag de Tour zal vervolgen.

Drie positieve renners in eerste week

Voorafgaand aan de testronde op de rustdag raakte het Tourpeloton al wel drie renners kwijt na positieve tests. Tadej Pogacars ploeggenoot Vegard Stake Laengen en de Fransen Guillaume Martin en Geoffrey Bouchard moesten de koers met corona verlaten.

Een positieve test had overigens niet direct het einde aan de Tour van een Tourdeelnemer gemaakt. “Als de renner milde klachten heeft, zal een panel van drie doktoren bepalen of de coureur wel of niet door kan. Dat is een medische beslissing. Dus geen politiek besluit en geen beslissing van een team”, legde UCI-voorzitter David Lappertient uit.

Het is nog niet bekend is of er onder de stafleden van de ploegen coronabesmettingen zijn aangetroffen. Een deel van hen onderging pas maandag een eerste test.

Bron: nos.nl