Toverbal Pedro bezorgt Roma zege, topper Juve-Napoli op losse schroeven

0
62

Terwijl Roma door een prachtig schot van Pedro zijn eerste zege in de Serie A heeft geboekt, is ook de strijd tussen Juventus en Napoli alvast losgebarsten. De topper staat voor zondagavond gepland, maar lijkt onmogelijk te kunnen plaatsvinden. Deze partij vormt nu het gesprek van de dag.

Juventus probeert Napoli nu een reglementaire nederlaag aan te smeren als het niet komt opdagen.

En Italië-correspondent Angelo van Schaik van de NOS laat weten dat het duel niet gespeeld wordt, simpelweg omdat Napoli van de plaatselijke autoriteiten niet mag afreizen naar Turijn. Bij twee spelers is na het duel met Genoa corona vastgesteld, door verplichte quarantaine van vele ploeggenoten blijft er geen representatief elftal meer over.

Het voetbalteam van Genoa kampt inmiddels al met meer dan twintig besmettingen binnen de staf en begeleiding, waardoor de wedstrijd tegen Torino van zaterdag al werd afgelast. Maar over de toestanden bij Napoli heeft de bond zich nog niet uitgesproken, dus houdt Juventus zijn poot stijf.

In een officiële verklaring benadrukt de club zondagavond om 20.45 uur gewoon op het veld te verschijnen voor de topper.

Zo sneeuwt het nieuws over de duels die wél gewoon gespeeld werden onder.

Sassuolo gaat door een ruime thuiszege op Crotone minimaal voor een dag aan kop in de Serie A en Pedro maakte met een toverbal tegen het Udinese van Thomas Ouwejan en Hidde ter Avest zijn eerste treffer in Italiaanse dienst. Pedro werd vlak voor tijd afgelost door Justin Kluivert.

Bron: nos.nl