Traditieclub Bury verdwijnt na 125 jaar uit Engels profvoetbal

0
272

Voor de tweede keer in de historie en voor het eerst sinds 27 jaar heeft de Engelse Football League (EFL) een club uit de competitie gezet. Na een periode van 125 jaar maakt Bury FC vanaf vandaag geen deel meer uit van het Engelse profvoetbal.

De club uit de gelijknamige stad, net boven Manchester, verkeert in grote financiële nood. Eigenaar Steve Dale wachtte vergeefs op een koper, al waren er volgens mediaberichten wel tal van geïnteresseerden. Op het laatste moment, voor een door de EFL gestelde deadline, zou een overname nog zijn afgeketst.

Bury werd in 1885 opgericht en kwam dit jaar uit in de League One, de derde divisie in Engeland. Vanwege de financiële problemen werden alle duels van de club dit jaar uitgesteld. In 1900 en 1903 wist de club de FA Cup te veroveren.

In 1992 werd voor het eerst een club uit de competitie gezet; Maidstone ging niet veel later na die verbanning failliet.

Bolton Wanderers

Voor Bolton Wanderers was er een laatste waarschuwing. Ook die club verkeert in financieel zwaar weer en dreigt het onderspit te moeten delven, maar krijgt nu nog twee weken om de financiële situatie te verbeteren.

Bolton komt ook uit in de League One. Tussen 2001 en 2012 speelde de club nog in de Premier League.

Bron: nos.nl