Trainer Poldervaart stapt op bij Excelsior na nederlaag tegen NAC

0
334

Adrie Poldervaart heeft zijn contract bij Excelsior ingeleverd. De 48-jarige trainer trok woensdagavond zijn conclusies na de 2-1 thuisnederlaag tegen hekkensluiter NAC.

“De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken”, licht Poldervaart toe op de website van de Rotterdamse eredivisionist.

Excelsior verloor tegen NAC zijn vijfde eredivisieduel op rij en is daardoor afgezakt naar de vijftiende plaats in de competitie.

‘Allemaal gefaald’

Algemeen directeur Ferry de Haan betreurt het vertrek van Poldervaart. “Adrie kreeg het gevoel dat hij van de groep te weinig terug kreeg”, aldus De Haan. “Ik vroeg nog of hij er nog een nachtje over wilde slapen, maar Adrie was heel stellig. Dat voelt alsof we allemaal gefaald te hebben.”

“De spelers hebben aangegeven dat er van wantrouwen absoluut geen sprake was, maar als je de wedstrijd tegen NAC zag, kun je misschien wat anders denken”, aldus De Haan.

Poldervaart was aan zijn eerste seizoen als trainer van Excelsior bezig en was al 25 jaar aan de club verbonden als fysiotherapeut. De Haan sluit uit dat Poldervaart in die hoedanigheid aanblijft bij Excelsior. “Adrie wist dat hij dit risico nam, hoe pijnlijk het ook is.”

Excelsior was voor Poldervaart zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij was daarvoor als trainer actief in het amateurvoetbal.

Vervanger

De trainingen bij Excelsior worden voorlopig overgenomen door assistent-trainer André Hoekstra en de rest van de staf. De Rotterdamse club gaat zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voor de rest van het seizoen.

Poldervaart beleefde tegen NAC een pijnlijke avond, vertelde hij woensdag direct na de wedstrijd:

Bron: nos.nl