Transfercarrousel Emmen draait met komst Sabani en Sidibe opnieuw volop

0
40

Net als vorig jaar is het bij FC Emmen ook deze transferzomer geen moment saai. De club zag al liefst dertien spelers vertrekken en presenteerde vandaag met Behadil Sabani en Sekou Sidibe de vierde en vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen.

De 20-jarige Sabani komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar. Bij Gladbach speelde de Duitse middenvelder, die sinds vorige maand al met de selectie van Emmen traint, afgelopen seizoen in het tweede elftal.

“Tijdens de trainingen (bij Emmen, red.) heb ik mijn stinkende best gedaan om het vertrouwen te winnen van de club en dat wordt nu beloond”, aldus Sabani. “Ik ken mijn medespelers inmiddels al en ben blij dat ik nu een contract heb getekend.”

Sidibe maakt de overstap van PSV, waar hij over een aflopend contract beschikte. De 19-jarige vleugelspeler kwam vorig seizoen namens Jong PSV tot 24 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zes keer scoorde.

“Ik had de mogelijkheid om bij Jong PSV te blijven, maar ik wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau. FC Emmen heeft de afgelopen seizoenen laten zien goed te kunnen voetballen, daar wil ik graag deel van uitmaken”, zegt Sidibe.

Actief op transfermarkt

Emmen maakte gisteren bekend dat het de Zweed Simon Tibbling overneemt van het Deense Brøndby. Eerder werd Caner Cavlan na een jaar bij Austria Wien verleid tot een terugkeer naar de Oude Meerdijk en weekte Emmen de Fransman Lucas Bernadou los bij Paris Saint-Germain.

Tegenover de komst van het vijftal aanwinsten staat het vertrek van dertien spelers, onder wie Jafar Arias (VVV-Venlo), Michaël Heylen (Sparta), Lorenzo Burnet (nog geen club) en Filip Ugrinic (einde huur).

Vorig seizoen maakte Emmen het op transfergebied helemaal bont. De club noteerde in de zomer van 2019 in totaal meer dan dertig transfers.

Bron: nos.nl