Trek-Segafredo wint eerste etappe Vuelta en deelt tik uit aan Van Vleuten

0
24

Elisa Longo Borghini heeft in de eerste etappe van de Vuelta a España voor vrouwen een tik uitgedeeld aan haar concurrenten voor de eindzege. De Italiaanse won met Trek-Segafredo de ploegentijdrit over een kleine 20 kilometer met start en finish in Marina de Cudeyo en kreeg en passant de leiderstrui.

Met Shirin van Anrooij en Lucinda Brand in de gelederen volbracht Trek de kleine twintig kilometer in 23.31 minuten met een gemiddelde van 50,773 kilometer per uur. Het BikeExchange van Kirsten Faulkner werd tweede op 6 seconden. FDJ Suez Futuroscope eindigde op de derde plek.

Van Vleuten op 25 seconden

Annemiek van Vleuten is favoriet voor de eindzege, maar kreeg nu met Movistar 25 seconden aan de broek en werd vijfde. Demi Vollering deed het met SD Worx slechts iets beter. De andere Nederlandse ploeg, Jumbo-Visma, kwam niet verder dan de achtste plaats.

De wielrensters leggen morgen beduidend meer kilometers af. De tweede etappe is bijna 106 kilometer lang en gaat van Colindres naar Colindres. Er staan ook wat stevige klimmetjes op het programma, dus de etappe zou al gezien kunnen worden als koninginnenrit.

Bron: nos.nl